Гърция влиза от днес в период от поне 10 дни

...
Гърция влиза от днес в период от поне 10 дни
Коментари Харесай

Безмилостна жега засегна за над 85 милиона американци

Гърция влиза от през днешния ден в интервал от най-малко 10 дни на доста високи температури, сочат прогнозите за времето.

До 42 градуса ще доближат температурните стойности за континенталната част на страната.

Препоръчва се на туристите да заобикалят стоене под слънцето в обедните часове.

Необичайно високите температури не престават и през този уикенд в Испания. В 32 провинции е публикуван оранжев и жълт сигнален код. В Андалусия от Държавната метеорологична организация чакат 43 градуса.

Горещо ще бъде и в Каталуния, Мадрид, Естремадура, Арагон и Кастилия Ла Манча.

Отвъд Океана безмилостна горещина обхвана огромна част от Съединените щати този уикенд. Високите температури засягат над 85 милиона американци от централната част на страната до североизточните й региони.

Губернаторът на Ню Йорк прикани хората да се възползват от основаните тук-там места за разхлаждане. Във Филаделфия, където прогнозите са температурате да доближат 41,6 градуса, беше продължен срокът на изключителното състояние поради горещото време. Подобно на Ню Йорк са отворени разхладителни центрове. Такива има и във Вашингтон, окръг Колумбия.

Причината за рисково високите температури в целия свят, съгласно експертите, е изменението на климата.

Като „ невиждана, плашеща и апокалиптична " дефинираха продължаващата гореща вълна в Европа от Световната здравна организация. Оттам допълват, че топлото време е лишило живот на над 1700 души единствено в Португалия и Испания. По думите на районния шеф на организацията за Европа Ханс Клуге под опасност освен самостоятелното здраве, а и самото битие на човечеството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР