Гърция винаги се надява на по-доброто, но се подготвя и

...
Гърция винаги се надява на по-доброто, но се подготвя и
Коментари Харесай

Гърция: Абсолютната хегемония на Ердоган не е приключила

Гърция постоянно се надява на по-доброто, само че се приготвя и за най-лошото, съобщи гръцкият външен министър Никос Дендиас във връзка изборните резултати от вчерашните президентски и парламентарни избори в Турция, цитира АНА-МПА, написа Българска телеграфна агенция.

„ Изглежда, че макар западните прогнози, безспорната надмощие на Ердоган не е завършила “, съобщи министърът в изявление за гръцкото радио „ Алфа 989 ". На въпрос за турските упоритости и ролята, която страната желае да играе в района, Дендиас акцентира, че се надява Турция да разбере, че за тези упоритости належащо изискване са другарските връзки с Гърция.

Министърът разяснява, че след земетресението турската страна е трансформирала реториката и политиката си, което е добре пристигнало за Гърция, само че по негови думи двете страни имат да извървят дълъг път в бъдеще.

„ Гърция няма какво да губи от една богата и постоянна Турция. Въпросът е, че Турция би трябвало да се откаже от концепцията си за неоосманско налагане “, сподели той.

По мотив социологическите изследвания Дендиас съобщи, че „ Турция е голяма страна с огромна дълбочина “, която мъчно може да се обхване в социологическите изследвания.

Гърция е длъжна да си сътрудничи с този, който турският народ избере да бъде президент идната неделя, съобщи Дендиас пред телевизия „ Скай ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР