Гърция въвежда задължителен ПСР тест на всички в страната, независимо

...
Гърция въвежда задължителен ПСР тест на всички в страната, независимо
Коментари Харесай

Гърция въвежда задължителен PCR за всички пристигащи

Гърция вкарва наложителен ПСР тест на всички в страната, без значение дали са имунизирани.
Изследването би трябвало да е направено до 48, а не до 72 часа преди влизането в Гърция, каквото условие има сега, оповестява БНР.

Новите правила ще влязат в действие от 6 часа сутринта в неделя, 19 декември.

Гърция регистрира доста висок брой на умрелите от Covid-19 за денонощие. Като част от спомагателните ограничения против пандемията от през днешния ден стартира имунизирането на деца над 5-годишна възраст.

Леко понижава броят на новозаразените, само че броят на умрелите 130 души за денонощие е измежду най-високите от началото на пандемията.
свързани новини6532на 11.12.20214300на 02.12.2021
В Северна до границата с България също се отбелязва понижен брой новозаразени в регионите Александрупос, Ксанти и Солун.

Под наблюдаване на експертите и строги ограничения е остров Крит с внезапно повишаване на публикуваното на ковид.
От през днешния ден стартира имунизирането на деца над 5-годишна възраст. Педиатрите акцентират, че няма странични резултати за децата. Ред за имунизиране чакат 30 000 деца. Поради мощен интерес към третата доза в Атина откриха два мегацентъра за имунизация, които обслужват по 1800 души дневно.

Проблем пред здравната система са над половин милион жители на възраст над 60 години, които макар наложителното имунизиране не са си сложили първа доза. Преди празниците инспекциите за документи и съблюдаване на ограниченията са строги в цялата страна.

Изискване за ПСР тест за всички от Евросъюза вкарва от на следващия ден и Италия.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР