Гърция въвежда задължителен отрицателен PCR тест за пристигащи в страната,

...
Гърция въвежда задължителен отрицателен PCR тест за пристигащи в страната,
Коментари Харесай

Гърция въвежда задължителен отрицателен PCR тест за пристигащи в страната

Гърция вкарва наложителен негативен PCR тест за идващи в страната, без значение дали са имунизирани. Мярката влиза в действие в неделя - 19 декември, от 6 часа сутринта.

В Гърция стартира имунизацията и на деца от 5 до 11 години. Имунизирането на деца от тази възрастова група започва и в други европейски страни.

Децата от 5 до 11 години се имунизират с една трета от дозата на " Пфайзер " за възрастни. Миналия месец регулаторът на Европейския съюз за медикаментите позволи препарата да се употребява и при деца от тази възрастова група.

Ваксината е тествана и е приспособена за деца, сподели Константинос Циликас, доктор.

Препаратът е във флакон с оранжева капачка, с цел да се разграничи от флаконите с лилава капачка за по-възрастните.

Втората доза при децата се слага след 21 дни. В първия ден на акцията в Гърция над 20 000 родители бяха запазили час за имунизация на децата.

В Унгария също стартира ваксиниране на по-малките деца.

В Испания - една от страните в Европейския съюз с най-голям % на имунизация, също започнаха да имунизират по-малките деца.

В Германия и Хърватия също започва ваксинирането на деца под 11 годишна възраст. Някои немски градове възнамеряват да имунизират деца в музеи и зоологически градини, до момента в който други обмислят мобилни екипи за имунизация отвън учебните заведения.

В Италия, Португалия, Полша, прибалтийските страни и Чехия имунизирането ще стартира до дни.

Във Франция имунизацията за деца под 11-годишна възраст е утвърдена единствено за застрашени от тежко протичане на вируса, само че държавното управление обмисля да позволи имунизацията за всички деца на тази възраст.

Съединени американски щати бяха от страните, които първи започнаха да имунизират по-малки деца. Там към този момент са ваксинирани над 5 милиона деца на възраст сред 5 и 11 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР