Гърция въвежда PCR тест за всички, които пристигат в страната,

...
Гърция въвежда PCR тест за всички, които пристигат в страната,
Коментари Харесай

Ново 20: От 19 декември в Гърция ще се влиза само с PCR тест, дори да си ваксиниран

Гърция вкарва PCR тест за всички, които идват в страната, оповестява Българска телеграфна агенция. Тестът би трябвало да е изработен в границите на 48 часа преди идването.

Мярката влиза в действие на 19 декември. Тя ще бъде прилагана на всички гранични пунктове на страната - летищата и сухопътните граници, и обгръща както имунизирани, по този начин и неимунизирани жители. Очаква се през днешния ден да бъдат дадени уточнения по отношение на изискванията за влизане на децата.

В Гърция са доказани 10 случая на инфектирани с новия вид на ковид - " Омикрон " - на остров Крит, в област Атика и на полуостров Пелопонес.

Данните досега демонстрират, че " Омикрон " протича по-леко от " Делта ", само че поради по-бързото си разпространяване заплашва със сериозен напън здравната система, означават гръцки медии.

Вчера в страната бяха регистрирани 4801 нови случая на инфектирани с КОВИД-19. Смъртните случаи бяха 77. През първите две седмици на декември умрелите от КОВИД-19 хора в Гърция са били 1346. Броят на настанените в болница пациенти е съвсем 4300, а 616 са в интензивни отделения. Половината от всички смъртни случаи от началото на пандемията са в Северна Гърция. Във вторник Гърция записва вторият максимален брой смъртни случаи от началото на пандемията - 130.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР