Гърция въвежда нови мерки за влизане на всички граждани през

...
Гърция въвежда нови мерки за влизане на всички граждани през
Коментари Харесай

В Гърция ще се влиза само с отрицателен PCR тест

Гърция вкарва нови ограничения за влизане на всички жители през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “. Въвежда се условие за даване на негативен резултат от PCR тест за ковид, считано от 06.00 ч. на 14 юли 2020 година, вторник.
По информация на българското посолство в Атина пробата би трябвало да е изработен не по-рано от 72 часа преди идването на границата.
Продължава да е в действие наложителното условие всички идващи в страната да са попълнили формуляр за локализиране на пасажери (PLF) в период от минимум 24 часа преди влизането им в Гърция.
Гръцките управляващи покачват контрола за съблюдаване на санитарно–хигиенните условия по отношение на всички жители в страната, като ще бъдат осъществявани инспекции от гръцката полиция, Националната работа по прозрачността и Секретариата по търговията и отбрана на потребителите.
В идните почивни дни се чакат засилени инспекции на влизащите в Гърция и по пътищата в страната.
Не се оповестява за нови спомагателни ограничения по отношение на жителите, влизащи в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт на летищата и пристанищата.
Към момента условията са жителите, идващи със аероплан или на отворените за влизане две пристанища Игуменица и Патра, да имат запълнен електронен формуляр, генериращ QR код. На изборен принцип по преценка на гръцките управляващи идващите подлежат на тестване за ковид.
От Министерство на външните работи напомнят, че до 6 часа на 14 юли, когато влизат в действие новите ограничения, важи досегашният режим на влизане на всички жители през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “ – запълнен електронен формуляр, генериращ QR код, засилено тестване за ковид на границата на изборен принцип.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР