Гърция ускорява събарянето на незаконни постройки след пожара, информира АФП.

...
Гърция ускорява събарянето на незаконни постройки след пожара, информира АФП.
Коментари Харесай

Гърция ускорява събарянето на незаконни постройки след пожара

Гърция форсира събарянето на противозаконни постройки след пожара, осведоми Агенция Франс Прес.

Правителството на балканската страна се закани да одобри ограничения след смъртоносния пожар до Атина , който лиши живота на минимум 93 души.

 Роднини на починали при пожарите в Гърция съдят страната
Роднини на починали при пожарите в Гърция съдят страната

Това заяви правосъден източник пред " Ройтерс "

Десет дни след възникването на пожара държавното управление разгласи, че ще форсира разрушаването на 3 000 противозаконни постройки към гръцката столица, както и ще " реорганизира " гражданската отбрана и ще " усъвършенства отбраната ".

Министърът на околната среда Георгиос Статакис съобщи, че редица правни и финансови ограничения ще " ускорят " събарянето на към 2 500 противозаконни постройки в гористи местности и към 700 на крайбрежието.

Междувременно управляващите ще " развият предварителната защита на горски пожари " и ще " засилят контрола " против стени и трудности, които нелегално блокират достъпа до крайбрежието, сподели заместникът на Статакис, Сократис Фамелос.

 93-ма са починали при пожарите в Гърция
93-ма са починали при пожарите в Гърция

Пристанищната полиция разгласи, че са разкрили телата на двама души

Вътрешният министър Панос Скурлетис разгласи " реорганизиране на гражданската отбрана ", която е подложена на критика от специалисти и медиите.

Властите и специалисти считат, че нещастието се е случила поради мощен вятър и безредното благоустройство в гористите местности.

Правителството разгласи пакет от ограничения в поддръжка на жертвите , в това число отплата и данъчна и банкова помощ в размер на 40 милиона евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР