Гърция удвоява цената за покупка на златна виза“ до 500

...
Гърция удвоява цената за покупка на златна виза“ до 500
Коментари Харесай

Гърция иска €500 000 за златна виза

Гърция удвоява цената за покупка на „ златна виза “ до 500 000 евро. Това стана ясно от изявлението на министър-председателя Кириакос Мицотакис на Международния панаир в Солун, написа „ Катимерини “.

По думите му в скоро време се чака да бъде увеличено нарастване на минимално нужния размер на инвестицията за закупуване на парцел от сегашните 250 000 на 500 000 евро.

Друг значим параметър е опцията за възбрана за придобиване на два или повече парцела. Накратко, 500 000 евро би трябвало да се отнасят единствено за един парцел. Иначе искащите биха могли да придобият пет жилището по 100 000 евро всеки.

Сред бизнеса обаче има неодобрение, защото се счита, че конкурентоспособността на Гърция като капиталова дестинация за жители от страни отвън Европейски Съюз ще бъде наранена, защото сега тя предлага най-достъпната стратегия.

Министерството на развиването обаче към този момент изследва обособените сюжети за използването на новия лимита. Целта е да няма изненада и новата рамка да не работи със задна дата. Това значи, че всички подадени към този момент заявки за позволение за престояване ще бъдат направени с предходния предел от 250 000 евро.

Възможно е да се схване моделът на Португалия (с изключение на даването на поданство след 5 години пребиваване), въз основата на който да се открият по-ниски минимални предели за вложения, изключително за районите на страната със едва развиване.

В иберийската страна минималната граница е избрана на 280 000 евро за закупуване на остарели парцели (30 и повече години, които се нуждаят от ремонт), стига да се намират в небогати или едва обитаеми региони.

Тази сума нараства до 350 000 евро за остарели парцели в останалите градове на страната. Ако става въпрос за парцели на възраст под 30 години, лимитът е 500 000 евро, или 400 000 евро, в случай че се намират със едва икономическо развиване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР