Гърция трябва да отложи връщането на учениците в училище с

...
Гърция трябва да отложи връщането на учениците в училище с
Коментари Харесай

Експерт зове учениците да не се връщат в училище

Гърция би трябвало да отсрочи връщането на учениците в учебно заведение с една седмица на фона на внезапно възходящия брой случаи на Covid-19, значително дължащи се на разновидността на Omicron, сподели водещ здравен специалист.

Учениците би трябвало да се върнат в клас на 10 януари, напомня " Катимерини ".

Говорейки пред телевизия " Скай ", Николаос Цанакис, специалист по респираторни болести и вицепрезидент на Гръцкото белодробно общество, сподели, че един на всеки седем души под 20 години се смята за деен случай на Covid-19, добавяйки че в случай че учебните заведения отворят по график, е евентуално да затворят още веднъж след пет до 10 дни.

" Омикрон е доста нападателен, мощно заразяващ ", сподели Цанакис. " Бихте ли предпочели родителите да останат у дома с децата си в положително здраве или вкъщи, неспособни да работят, а децата им да са заболели? ", риторично попита лекарят.

Гърция регистрира 40 560 случая на Covid-19 в петък, поставяйки нов връх за четвърти следващ ден. Здравните управляващи оповестиха, че в петък са регистрирани 76 смъртни случая.

Цанакис в събота предвижда, че междинният брой доказани ежедневни случаи ще нарасне до 55 000 през идващите дни, като добави, че чака обстановката да се стабилизира не по-рано от 15 януари.

Властите са обезпокоени, че 130 000 души на възраст над 60 години към момента са неимунизирани против вируса, макар че са застрашени от санкции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР