Гърция трябва да отложи връщането на учениците в училище с

...
Гърция трябва да отложи връщането на учениците в училище с
Коментари Харесай

Експерт зове гръцките ученици да не се връщат в училище

Гърция би трябвало да отсрочи връщането на учениците в учебно заведение с една седмица на фона на внезапно възходящия брой случаи на Covid-19, значително дължащи се на разновидността на Omicron, сподели водещ здравен специалист.

Учениците би трябвало да се върнат в клас на 10 януари, напомня " Катимерини ".
 Гърция прибавя ограничавания с повишаване на Covid случаите
Гърция прибавя ограничавания с повишаване на Covid случаите

Най-голям брой доказани инфекции за ден - 9284 от началото на пандемията

Говорейки пред телевизия " Скай ", Николаос Цанакис, специалист по респираторни болести и вицепрезидент на Гръцкото белодробно общество, сподели, че един на всеки седем души под 20 години се смята за деен случай на Covid-19, добавяйки че в случай че учебните заведения отворят по график, е евентуално да затворят още веднъж след пет до 10 дни.

" Омикрон е доста нападателен, мощно заразяващ ", сподели Цанакис. " Бихте ли предпочели родителите да останат у дома с децата си в положително здраве или вкъщи, неспособни да работят, а децата им да са заболели? ", риторично попита лекарят.

Гърция регистрира 40 560 случая на Covid-19 в петък, поставяйки нов връх за четвърти следващ ден. Здравните управляващи оповестиха, че в петък са регистрирани 76 смъртни случая.
 Гърция се тормози от рекордни 30 000 инфектирани дневно
Гърция се тормози от рекордни 30 000 инфектирани дневно

Без музика на Нова година, заведенията ще работят до 2 часа след среднощ

Цанакис в събота предвижда, че междинният брой доказани ежедневни случаи ще нарасне до 55 000 през идващите дни, като добави, че чака обстановката да се стабилизира не по-рано от 15 януари.

Властите са обезпокоени, че 130 000 души на възраст над 60 години към момента са неимунизирани против вируса, макар че са застрашени от санкции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР