Гърция трябва да осигури военното си предимство срещу численото превъзходство

...
Гърция трябва да осигури военното си предимство срещу численото превъзходство
Коментари Харесай

Анализатор: Гърция трябва да се превъоръжи по модела на Израел

Гърция би трябвало да обезпечи военното си преимущество против численото предимство на Турция въз основа на качеството на въоръжението си, се споделя в рекомендация към държавното управление на Съединени американски щати, отправена от старшия помощник на Американския институт за предприемачество Майкъл Рубин.

В изявление за " Катимерини " Рубин съобщи, че Гърция и Кипър би трябвало да сключат пакт, който да е учреден на стратегическия курс, общопризнат от Съединени американски щати за Израел от 60-те години на предишния ХХ век насам. Той е учреден на качествено военно преимущество.
 Турция наела US компания да лобира за връщане в програмата за Ф-35
Турция наела US компания да лобира за връщане в програмата за Ф-35

Американците извадиха Турция от програмата поради решението на Анкара да закупи С-400

Майкъл Рубин съобщи, че Конгресът на Съединени американски щати не би трябвало да се преценява с обещанието на президента на Съединени американски щати Джо Байдън към турския президент Реджеп Тайип Ердоган, като акцентира, че в случай че модернизацията на турските F-16 продължи, то тя би трябвало да бъде съпроводена от доставка на F-35 за Гърция дружно с усъвършенствани противовъздушни системи.

Според него е по-вероятно Анкара да употребява американската военна помощ против Гърция, Кипър, Армения, Сирия или иракските кюрди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР