Гърция срещу Сърбия е първият полуфинал във водната топка на

...
Гърция срещу Сърбия е първият полуфинал във водната топка на
Коментари Харесай

Ватерполистите на Гърция и Сърбия ще спорят на полуфиналите на световното по плувни спортове във Фукуока

Гърция против Сърбия е първият полуфинал във водната топка на международното състезание по плувни спортове във Фукуока, Япония. Гърция победи Черна Гора с 10:9, а Сърбия надделя Италия след осъществяване на дузпи.

Гърците трябваше да се потрудят много, с цел да стигнат до предпоследната фаза на шампионата. Олимпийските вицешампиони поведоха с 2:1 след първите осем минути, като последователно увеличаваха както натиска, по този начин и преднината си, с цел да се откъснат с 6:3. Обстоятелствата обаче надалеч не смутиха черногорците, които съумяха да компенсират по-плахите си начални минути и изравниха резултата, който възлизаше на 7:7 преди заключителната четвърт. Интригата ставаше все по-сериозна и по-сериозна, като 60 секунди преди края Гърция и Черна гора играеха при 9:9, само че сполучлива офанзива от зона на Скумбакис обезпечи триумфа на елините за крайното 10:9. Равностойният темперамент на 1/4-финала беше доказан и от идентичния % на успеваемост на двата тима в офанзива - по 36.

До края на деня остава още един четвъртфинал сред отборите на Испания и Франция и ще може да го наблюдавате НА ЖИВО на bntsport.bg от 13:25 ч.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР