Гърция ще въведе затвор дори за причиняване на пожар по

...
Гърция ще въведе затвор дори за причиняване на пожар по
Коментари Харесай

Гърция ще налага затвор за причиняване на пожар по невнимание

Гърция ще вкара затвор даже за причиняване на пожар по нехайство, като в същото време на отговорните ще бъдат налагани високи парични наказания и солени санкции.

Това беше решено през днешния ден на работна среща на гръцкия министър на правораздаването Йоргос Флоридис с министъра на климатичната рецесия и гражданската отбрана Василис Кикилиас, заяви АНА-МПА.

Тема на срещата беше предприемането на законодателни и административни ограничения, които да подсигуряват, че оттук насетне подпалвачите ще излежават най-малко част от наложеното им наказване.

„ Министерството на правораздаването е в развой на преразглеждане на съществени разпоредби на Наказателния кодекс, с което се стремим да намалее чувството за безотговорност, което съществува в гръцкото общество. Наказанията, които се постановат, би трябвало да се излежават. Който има желание след измененията на Кодекса да нарушава закона, би трябвало да го премисли добре, тъй като вероятността да се озове в пандиза е доста огромна “, сподели Флоридис.

„ Умишлените закононарушения, палежът, към този момент се санкционира с доста тежки санкции. Това, което ще включва главната смяна в Наказателния кодекс, ще бъде, че и за закононарушенията от немарливост, в случай че наказването е от избрана граница нагоре, тези санкции ще се извършват, (извършителите) ще влизат в пандиза. За да се приключи това чувство, което изтезава гръцкото общество, че в края на краищата в Гърция каквото и да направи някой, няма никакви последици. Оттук нататък ще има последици “, съобщи министърът на правораздаването.

От своя страна Кикилиас сподели, че санкциите ще станат неведнъж по-високи от досегашните и ще се изравнят с тези, които са в действие за малтретиране на животни, а точно ще могат да доближат до 30 хиляди евро.

Двамата министри оповестиха, че измененията във връзка с санкциите ще бъдат задвижени неотложно, до момента в който законодателните промени се чакат след ваканцията на Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

В резултат на горещата вълна през юли Гърция беше обхваната от опустошителни пожари, които лишиха живота на петима души и изпепелиха територия с повърхност от стотици хиляди декари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР