Гърция ще проведе парламентарни избори през пролетта, разкри премиерът Кириакос

...
Гърция ще проведе парламентарни избори през пролетта, разкри премиерът Кириакос
Коментари Харесай

Гърция ще проведе парламентарни избори през пролетта

Гърция ще организира парламентарни избори напролет, разкри министър председателят Кириакос Мицотакис в изявление пред Protothema в неделя, уточнявайки " от април нататък ", преди мандатът на консервативното държавно управление да завърши през юли.

Следващите гръцки избори ще се проведат по пропорционална система, което прави съвсем невероятно нито един претендент да завоюва категорично; и втори тур на гласоподаване се приема за даденост - което вещае нескончаем интервал на политическа неустановеност.

Мицотакис означи, че към момента не е решил дали изборите ще се състоят през април или май.

Президентските и парламентарните избори в Турция са планувани за 18 юни, само че държавното управление в Анкара обмисля провеждането им по-рано. " Тъй като тази дата подхожда на летния ваканционен сезон, когато хората пътуват, ние обмисляме да изместим датата малко напред “, сподели представителят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Омер Челик по-рано този месец. Възможните по-ранни изборни дати, тиражирани в турската преса, са 30 април, 7 май и 14 май.

Анкара ускори реториката си против Гърция през последните месеци, като турският президент Реджеп Тайип Ердоган даже предизвести през декември, че ракета може да удари гръцката столица. Възможно е нараснало предизборно напрежение в района, защото двата избора почти съответстват.

В събота по време на обиколка в северния район Еврос (Марица), покрай сухопътната граница с Турция, гръцкият министър председател сподели, че " изборите ще се проведат напролет, всъщност в миг, когато на практика ще сме изчерпали четиригодишния си мандат “. Той добави, че ще се кандидатира като претендент в район Еврос по алегорични аргументи.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен евентуално ще посети Гърция, Турция и Израел в края на идващия месец, преди изборите в района, съгласно известия в гръцките медии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР