Гърция ще продължи да върви по пътя към фискална стабилност

...
Гърция ще продължи да върви по пътя към фискална стабилност
Коментари Харесай

Атина: Гърция е твърдо поела по пътя на фискалната стабилност

Гърция ще продължи да върви по пътя към фискална непоклатимост и " ще извършва уверено промените, които са нужни за довеждане докрай ", съобщи министърът на финансите Костис Хадзидакис, представен от „ Катимерини “.


В речта си в Брюксел Хадзидакис показа целите на икономическата политика на държавното управление, като акцентира, че Гърция, въз основа на постигнатия през последните четири години прогрес, ще остане на пътя на фискалната непоклатимост, като се концентрира върху битката с укриването на налози и потреблението на обществените активи.

" След резултата от парламентарните избори разполагаме с историческа опция, от която сме решени да се възползваме в интерес на гръцките жители ", сподели той.

Хадзидакис даде обещание, че Гърция ще взе участие интензивно в полемиките, които се организират сега за преразглеждане на регламентите за икономическо ръководство, като се стреми да реализира уравновесено съглашение, което да подсигурява понижаване на фискалния недостиг и обществения дълг, без да се подкопава икономическият напредък. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР