Гърция ще предложи на ЕС да бъде взето общо европейско

...
Гърция ще предложи на ЕС да бъде взето общо европейско
Коментари Харесай

Гърция предлага общоевропейско решение за справяне с цените в енергетиката

Гърция ще предложи на Европейски Съюз да бъде взето общо европейско решение във връзка с скока на цените в енергийния бранш, заяви представителят на гръцкото държавно управление Янис Иконому.

Предложението ще бъде направено през днешния ден на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел.

„ Нужни са европейски финансови принадлежности, които да се оправят със скока на цените “, е добавил представителят. По думите му нахлуването на Русия в Украйна, което Гърция осъжда, основава нови условия в интернационалната общественост, Европейски Съюз и района, които неизбежно се отразяват и на Гърция.

Цената на природния газ в Европа се увеличи с близо 30%, демонстрират данните на интернационалната борса ICE. Мартенските фючърси на хъба TTF в Нидерландия сега се търгуват за 114,90 евро за мегаватчас, като пикът бе регистриран при започване на деня - 120 евро за мегаватчас.

Поскъпване има и на газовата борса у нас. На „ Газов хъб Балкан “ покачването в сегмента „ ден напред “ е с 9,59 %. В другия пазарен сегмент - „ в границите на деня “, нарастването е със 7,86 на 100. Референтната цената за през днешния ден е 159,26 лв. за мегаватчас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР