Гърция ще позволи на туристи с европейски сертификат за ваксинация

...
Гърция ще позволи на туристи с европейски сертификат за ваксинация
Коментари Харесай

Kathimerini: Гърция няма да иска PCR тест при влизане, ако имате европейски сертификат

Гърция ще разреши на туристи с европейски документ за имунизация да влизат в страната, без да е належащо да демонстрират негативен тест за COVID-19 от 7 февруари, оповестиха в петък министерството на туризма и опазването на здравето, представени от Kathimerini и " Фокус ".

Балканската страна, която разчита в огромна степен на туризма, последователно облекчава рестриктивните мерки за пътешестване, в началото наложени за битка с разпространяването на COVID-19.

Съгласно в този момент настоящите правила, пасажерите, в това число деца на възраст над пет години, би трябвало да покажат бърз тест, изработен 24 часа преди идването или PCR тест на не повече от 72 часа, с цел да влязат в Гърция.

Но годен дигитален документ за имунизация в Европейския съюз ще е задоволителен от 7 февруари, сподели министърът на туризма Василис Кикилиас, добавяйки, че страната чака летните туристи да стартират да идват от 1 март, по-рано, в сравнение с през последните години.

„ Гърция сподели забележителна резистентност, изпращайки обръщение за сигурност към посетителите на страната ни през последните две години. Ще направи същото и тази година “, сподели Кикилиас.

На летищата се организират случайни проби и в случай че резултатът от теста е позитивен, пасажерите би трябвало да се слагат под карантина за пет дни.

Португалия също разгласи в четвъртък, че ще отстрани условието за негативен тест за пасажерите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР