Гърция ще построи нов постоянен лагер на остров Лесбос през

...
Гърция ще построи нов постоянен лагер на остров Лесбос през
Коментари Харесай

Гърция ще строи нов постоянен лагер на остров Лесбос

Гърция ще построи нов непрекъснат лагер на остров Лесбос през идната година, с цел да размени оборудването, изгоряло предишния месец, съобщи министърът на миграцията.
Избрани са реализатори на на островите Самос, Кос и Лерос, сподели министърът на миграцията Нотис Митарачи пред кореспонденти.
 Петима задържани за пожара в „ Мория “ Петима задържани за пожара в „ Мория “
Гръцката полиция арестува петима души за палежа в бежанския лагер „ Мория “ на гръцкия остров Лесбос, съобщи гръцкият министър...
„ Нашата цел е непрекъснато оборудване да проработи през лятото на 2021 година “ на Лесбос, сподели той. " Продължаваме с амбициозната, финансирана от Европейски Съюз стратегия за затворени лагери, където влизането ще бъде следено, лагери с двойно заграждение в жанр НАТО, сподели още той.
Министърът добави, че лагерите ще имат противопожарни системи и " почтени " условия на живот.
, най-големият в Европа, беше погубен при пожар на 8 септември. В четвъртък неочакван проливен дъжд заля част от краткотрайния палатков лагер, издигнат на негово място, и трябваше да бъдат заменени 80 палатки. Митарачи сподели, че в спонтанното оборудване на Лесбос сега се намират 7400 души, само че населеността може да бъде понижена до 5000 преди лятото.
" Предприемаме стъпки, с цел да защитим лагера през зимата ", сподели той, отбелязвайки, че жилищни контейнери ще бъдат импортирани от различен лагер на острова.
 България приема 70 деца-мигранти без родители от остров Лесбос България приема 70 деца-мигранти без родители от остров Лесбос
България усили броя на децата-мигранти без родители, които ще одобри. Общо 70 малолетни бежанци идват от изгорелия лагер в Мо...
Много поданици на лагера се оплакват, че новото оборудване Кара Тепе, основано на някогашен боен полигон, има единствено кревати и няма ток или течаща вода.
Министърът сподели, че близо 7500 мигранти са напуснали Гърция от началото на годината, като предстоят близо 3200 заминавания.
За да ограничи по-нататъшната миграция, Гърция понижи паричните компенсации и компенсациите за настаняване. Митарачи разгласи, че всички хотелски квартири за бежанци до края на годината. Има проекти и за затваряне на по-малък лагер на острова за уязвими фамилии на търсещи леговище, заради възражението на групите за отбрана на правата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР