Гърция ще плаща по 2,2 млрд. евро на година за

...
Гърция ще плаща по 2,2 млрд. евро на година за
Коментари Харесай

Доклад: Промените на климата могат да струват 2,2 млрд. евро на година на Гърция

Гърция ще заплаща по 2,2 милиарда евро на година за разноски, свързани с климатичните промени до края на века, демонстрира отчет на централната банка на Гърция за екологичните, стопански и обществени последствия в страната, представен от гръцкия в. „ Катимерини “.

Според отчета към 1 % от брутния вътрешен артикул при сегашната му стойност ще бъде отделян до края на столетието.

В тези разноски са включени горските пожари, унищожените култури и туризмът, който ще намалее заради повишението на температурите.

В отчета се споделя, че в случай че не бъдат взети ограничения за ограничение на въглеродните излъчвания, Гърция рискува 40 % от площта ѝ да се трансформира в пустиня, изключително в източните и южните елементи на страната.

Тези данни са основани на прогнози за повишение на температурата с 1,2-2 градуса по Целзий доникъде на века и с 2 до 5 градуса след 2060 година спрямо интервала 1971-2000 година След 2050 година се чака преваляванията да намалеят доста, изключително в най-южните региони на Гърция, като в това време ще се усили честотата на рисковите превалявания.

Според отчета най-уязвимите места от дълготрайни горски пожари ще са Централна Гърция, Западна Гърция и полуостров Пелопонес, написа Българска телеграфна агенция.

Докладът демонстрира, че производството на царевица може да спадне с до 41,7 %, на памук с до 34,2 %, а на пшеница може да нарасне с 13,4 % до края на века.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР