Гърция ще изгради два терминала за втечнен природен газ. Идеята

...
Гърция ще изгради два терминала за втечнен природен газ. Идеята
Коментари Харесай

Гърция се превръща в газов хъб

Гърция ще построи два терминала за полутечен природен газ. Идеята е страната да обезпечи газ от няколко самостоятелни източника и да се възползва от стратегическото си местонахождение и новите си коридори за доставки в Европа и Балканите.

По този метод балканските страни ще могат да диверсифицират източниците си и да не разчитат толкоз на Газпром. Ще се употребяват Трансадриатическият газопровод, интерконекторът Гърция-България и неговите конектори, написа в. " Катимерини ".
 Китай ще препродава газ. Цените в Европа падат
Китай ще препродава газ. Цените в Европа падат

Поднебесната империя се отървава от ненужни количества и повече газ ще пристигна към Стария континент

Гърция няма газохранилище, само че страната може да предложи на пазара газ от няколко разнообразни източника - полутечен от терминала край Ревитуса, от Трансадриатическия газопровод.

Освен терминала край остров Ревитуса, Гърция евентуално ще построи терминали покрай Коринт и град Дедеагач. Проектът за LNG терминал в Дедеагач е покрай реализация. Бюджетът е 363,7 милиона евро, а самият план се състои от плаваща платформа, подводен и сухопътен водопровод. Проектът се създава от Gastrade на Copelouzos Group с присъединяване на Gaslog Investment, DEPA Commercial и Булгартрансгаз.

Гърция ще построи още един терминал за полутечен газ до Коринт (п-в Пелопонес), с частна инвестиция на компанията Motor Oil, която има рафинерии в страната.

Това ще бъде инвестиция от над 300 милиона евро. През терминала ще могат да бъдат получавани към 2,5 милиарда куб. метра природен газ годишно. Блокът ще има потенциал за предпазване от 210 000 кубически метра, което ще усили с 80% потенциала за предпазване на газ на Гърция.
 Германия разкри по кое време ще остане без газ
Германия разкри по кое време ще остане без газ

Хранилищата на природен газ в Германия към този момент са полупразни, оповестиха от Министерството на стопанската система на страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР