Гърция се вслуша в съветите на бившият евродепутат Николай Бареков

...
Гърция се вслуша в съветите на бившият евродепутат Николай Бареков
Коментари Харесай

Гърция послуша Николай Бареков и внесе огромни количества от лекарството хлорохин срещу Covid-19

Гърция се вслуша в препоръките на някогашният евродепутат Николай Бареков и внесе големи количества хлорохин за битка с Covid-19. Българското държавно управление вместо да предприеме същите ограничения, за което Бареков прикани преди две седмици, стартира да обслужва олигархични фармацевтични ползи! Ето какво оповестяват през днешния ден гръцките медии:

Пет тона лекарство за битка с маларията, наречено хлорохин, беше изпратено неотдавна от Индия в Гърция, откакто гръцкото държавно управление съумя да обезпечи това голямо количество от лекарството, с цел да оборудва националната си здравна работа.Съобщава greece.greekreporter.com
Употребата на хлорохин е разказана от Световната здравна организация като “обещаваща” в битката с ковид COVID-19.

„ Хлорохинът е лекарство, което е тествано и ранните му резултати допускат, че той може да има позитивен резултат върху лекуването на пациенти с коронавирусна зараза “, съобщи Димитрис Филипу, президент на Гръцката национална организация по медикаментите или EOF.
Гръцката здравна промишленост също е почнала производството си на хлорохин.

Според Филипу, който приказва в четвъртък с публичния оператор ERT1, лекарството ще бъде налично още на следващия ден, петък, като се стартира с лечебните заведения на страната.
Хлорохин, лекарство, което се употребява най-вече за профилактика и лекуване на малария, е на пазара от 40-те години.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР