Гърция се връща към ерата преди COVID-19, тъй като няма

...
Гърция се връща към ерата преди COVID-19, тъй като няма
Коментари Харесай

Гърция премахва маски и сертификати

Гърция се връща към ерата преди COVID-19, защото няма да се изискват документи или проби за достъп до магазини и други обекти , до момента в който потреблението на маски ще се изисква единствено на доста характерни места от 1 юни, съгласно министъра на опазването на здравето Танос Плеврис, който сподели, че решението за облекчение на рестриктивните мерки е " основано на епидемиологични данни и оферти от специалисти ", написа електронното англоезично издание на гръцкия весстник Катимерини.

По-конкретно, задължението за показване на документи за имунизация, преболедуване или негативен тест за достъп до закрити или външни площи ще бъде анулирано сред 1 май и 31 август .

Припомняме, че на 12 април, а в този момент те към този момент са утвърдени.

Нещо повече, от 1 май постоянният график за самотестване на учениците ще бъде отстранен, а бързите проби, които неимунизираните би трябвало да вършат за достъп до работните си места, ще бъдат понижени до един на седмица.

Освен това от 1 май до 31 август потенциалът и работата на всички обекти се връща на 100%.

Що се отнася до премахването на задължението за потребление на маски, единствените изключения от мярката ще бъдат за всички типове публичен превоз (автобуси, влакове, кораби - на закрито - и самолети), където те остават наложителни .

Допълнителни изключения - като да вземем за пример в заведения за грижи за възрастни хора - ще бъдат изяснени в съответните взаимни министерски решения, които следва да бъдат взети.

Плеврис сподели, че анулацията на условието пътуващите да показват европейското цифрово уверение за влизане в страната ще бъде прегледано в близко бъдеще , а протоколът за контакт с доказан случай в учебната среда ще бъде обновен.

Епидемиологичната картина на страната ще бъде преоценена на 1 септември , с цел да се реши дали ограниченията ще бъдат върнати или не.

Няма да има анулация на ограниченията за Великден (24 април) , като мощната рекомендация за потребление на маски в препълнени открити места ще остане в действие.

Междувременно Плеврис сподели, че

От сряда жителите на възраст от 70 до 79 години могат да си запишат час за четвърта доза ваксина против COVID-19, а жителите на възраст от 60 до 69 години ще имат същата опция от петък.

Гърция още от началото на COVID-кризата Гърция заложи на строгите ограничения и вкара прецизен локдаун, който продължи до лятото на 2020 година. За излизане от вкъщи трябваше да се пуска SMS, а множеството бизнеси бяха затворени. Бха затворени и повчето гранични пунктове с България, само че.

Към момента (включително за Великден) за влизане в Гърция от всички пасажери, навършили 5-годишна възраст, ще се изисква документ за имунизация - годен 270 дни, или документ за преболедуване - годен 180 дни, или негативен резултат от PCR тест, изработен 72 часа преди пътуването или от бърз (антигенен) тест, изработен 24 часа преди пътуването .
 Военните на НАТО влизат у нас без Коронавирус документ
Военните на НАТО влизат у нас без Коронавирус документ

Отпадат ограниченията и за влизащите от още 10 страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР