Гърция се слави като една от страните, в които санкциите

...
Гърция се слави като една от страните, в които санкциите
Коментари Харесай

За какво да внимаваме докато шофираме в Гърция?

Гърция се слави като една от страните, в които глобите на пътя са солени. Глоба от 100 евро ще постановат гръцките служители на реда, в случай че преценяват, че не държим кормилото задоволително несъмнено с двете си ръце. За сходно нарушаване е допустимо даже да бъдат свалени номерата на автомобила ни, а това сигурно не е мечтаното развиване на морската ни отмора.

Периодът, в който гръцките пътища стартират да се пълнят с български водачи, настъпи и по тази причина е добре водачите да знаят повече за разпоредбите в южната ни съседка. Правила, с които би трябвало да сме привикнали, само че от време на време подценяваме, изключително когато се намираме на родна земя. В Гърция обаче би трябвало да знаем, че санкциите са много съществени и от време на време се постановат за неща, за които не сме и подозирали.

Двете ръце непрекъснато на кормилото. Това може да ви звучи като скучен съвет от автоинструктора, само че в действителност, спазвайки го, си гарантирате, че в Гърция няма да ви глобяват. А това е изцяло допустимо - в случай че гръцкият служител на реда някак забележи, че прекомерно рисковано пускате кормилото, с цел да си отворите да вземем за пример бутилка вода, може да ви натъжи със 100 евро санкция. И въпреки всичко е необичайност някой чиновник да бъде толкоз претенциозен.

Като някогашен шеф на КАТ в Серес Христос Гантос ни споделя, че сериозна разлика в разпоредбите по пътищата в България и Гърция няма. „ Трябва доста да внимавате за скоростта, коланите са безусловно наложителни. И, несъмнено, не трябва да се кара след приложимост на алкохол или други субстанции. Телефонът е безусловно неразрешен, изобщо не го поглеждайте. Много се следи за изпреварванията, изключително когато се вършат на двойна непрекъсната линия. Глоби се постановат и за погрешно паркиране в градовете, а това е огромен проблем, тъй като по принцип паркинг места мъчно се намират ", изяснява той.

„ Понякога може служителят на реда да е по-строг и за повече неща да се заяде - в случай че види, че отсреща си има чужденец с по-скъпа кола. Докато на някой от нас - локалните, да вземем за пример, за същото нарушаване ще ни се размине със забележка. Ето да вземем за пример в този момент, в този час, е неразрешено тук да паркират моторни транспортни средства, само че аз съм си паркирал - няма проблем. Ако е чужденец обаче, няма да се размине по този начин ", споделя Андонис, който живее в Серес. Казва още, че са го глобявали поради ауспуха му - бил доста гръмък.

Въпреки горещините в Гърция, не шофирайте с чехли - наказуемо е. Глоба може да донесе и другата прекаленост - да седнем зад кормилото прекомерно дебело облечени. Това предизвестява Радослав Кирилов, който от години живее в Сидирокастро. „ Нещо се приказва, че ще се глобява дори в случай че си с яке, някоя по-дебела връхна дреха, тъй като е неловко напредването и може да се закачиш за нещо, да вземем за пример за скоростния лост. И в това време към този момент излезе закон в Гърция, в случай че те глобят за едно и също нарушаване в границите на 5 години, ти лишават книжката и повече нямаш право да си изкараш ", добавя българинът.

Нова телевизия, „ Събуди се "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР