Гърция се очертава като най-популярната дестинация за почивка на гражданите

...
Гърция се очертава като най-популярната дестинация за почивка на гражданите
Коментари Харесай

Гърция се превърна в най-популярната дестинация за турците

Гърция се обрисува като най-популярната дестинация за отмора на жителите на прилежащата й Турция, която несъмнено също има какво да предложи на туристите, оповестява Фокус, цитирайки вестник Hurriyet.

Задоволителният баланс сред цена и качество в Гърция е измежду водещите фактори, които накланят везните в интерес на страната при избора на отмора на турците, които са изтощени да заплащат за посредствена храна и за по-скоро претенциозно, в сравнение с комфортно настаняване, разясняват от редакцията. Към това следва да се добави неналичието на какъвто и е да е естетически усет при обзавеждането на хотелите и, несъмнено, мощният звук.

В резултат на това от ден на ден турски туристи се насочат към Гърция. Географската непосредственост със страната сигурно способства в допълнение за засиления поток. Пътуването от европейската част на Истанбул до в Александруполис, покрай границата, лишава към четири часа. Пътят трае единствено един час, в случай че бъде употребен морски превоз. Полетите до Солун или Атина са с времетраене от към два часа.

Гърция има какво да предложи на тези турци, които не желаят да се впускат в разнообразни кулинарни преживявания, харесват културното благосъстояние на Гърция и следите от историческо турско завещание, което прави страната още по-привлекателна за тях. Не са малко и тези, които не пропущат да отбележат, че „ в Гърция е доста по-чисто от Турция “.

И не на последно място би трябвало да се уточни разликата в атмосферата в двете страни. Някои просто желаят да се измъкнат от депресиращата конюнктура в турските курорти. Гърция може и да не изживява най-бляскавите моменти от своята история, само че това не се отразява на туристите, които посещават курортите й, разясняват от редакцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР