Гърция се надява да стане неразделна част от икономическия коридор

...
Гърция се надява да стане неразделна част от икономическия коридор
Коментари Харесай

Герапетритис: Гърция иска да е врата на Индия към ЕС

Гърция се надява да стане неразделна част от икономическия кулоар Индия-Близък изток-Европа и да се трансформира във врата на Индия към Европейския съюз, съобщи външният министър Йоргос Герапетритис по време на визитата си в Ню Делхи.


Този упорит план за съгласуваност ще " усили стратегическото значение на участващите райони както в стопански, по този начин и в геополитически аспект, като в същото време ще насърчи мира и стабилността ", съобщи Герапетритис в коментар по време на конференцията " Индия - Европа - бизнес и резистентност ".

Герапетритис е в Индия преди визитата на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис на 21 февруари, придружаван от бизнес делегация от 100 гръцки бизнесмени, които желаят да проучат вероятностите за съдействие. Той поздрави Конфедерацията на индийската промишленост дружно с индийския си сътрудник Субрахманям Джайшанкар след двустранната им среща.

По време на срещата с индийския си сътрудник Герапетритис акцентира огромните благоприятни условия за съдействие на двете страни в битката с провокациите, в това число отражението на рецесията в Червено море върху сигурността на интернационалното мореплаване. IMEC предлага огромни благоприятни условия за по-тесни връзки сред Гърция и Индия посредством Близкия изток, добави той.

Индийският министър на външните работи съобщи, че стратегическите връзки са значими, защото двете страни могат да работят за разрешаване на районните провокации и да търсят коридори, свързващи пазарите на Индия, Тихия океан и Европа.

Индийският министър прояви необикновен интерес да научи повече за проектите за превозване на " зелен " водород и също по този начин прегледа с Герапетритис опцията за поощряване на мира и стабилността в целия Близък изток посредством свързване на Индия с Европа през Гърция./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР