Гърция се готви за нова вълна горещини през идната седмица,

...
Гърция се готви за нова вълна горещини през идната седмица,
Коментари Харесай

В Гърция очакват живакът да скочи до 26°C... през нощта

Гърция се готви за нова вълна горещини през идната седмица, като се чака живакът да доближи над 40 градуса по Целзий, написа Kathimerini, като се базира на месната Национална метеорологична работа, която излезе с ексклузивен бюлетин по мотива.

Маса топъл въздух, движещ се от Северна Африка, ще докара до доста повишение на температурата от вторник. Очаква се високите температури да доближат своя връх от четвъртък, 29 юли, до вторник, 3 август.

Във вторник (27 юли) температурите ще бъдат изключително високи в западната, централната и северната част на страната, като най-високите температури се чакат във вътрешните елементи на Епир и Тесалия (до 39 до 40 градуса по Целзий) и в Централна Македония (до 38 до 39°C). Йонийските острови могат да чакат температури до 35 до 36°C.

В сряда (28 юли) в по-голямата част от страната ще температурите ще доближат, като те ще са 40-41 ° C в Западна Централна Гърция и Тесалия и до 39-40°C в Централна Македония и Вътрешен Епир. Температурите ще доближат до 37°C в Йонийските, Източните Егейски и Додеканезки острови.

Високите температури ще продължат в цялата страна в четвъртък (29 юли), достигайки 41-42°C в Централна Гърция и Тесалия и 40-41°C в Централна Македония и вътрешен Епир. Температурите на Йонийските острови ще варират от 38 до 40°C, а в Източните Егейски и Додеканезки острови от 37 до 38.

От петък (30 юли) до идващия вторник (3 август) температурата ще варира на доста високи равнища, като в някои континентални региони се предвиждат и 43 градуса.

Очаква се температурите през нощта да са минимум 25 до 26°C.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР