Гърция призова Турция да осъди и разследва това, което според

...
Гърция призова Турция да осъди и разследва това, което според
Коментари Харесай

Оцветиха с червена боя гръцкия флаг на остров близо до Турция

Гърция прикани Турция да осъди и проверява това, което съгласно нея е " засегнатост " за нейното национално знаме на гръцкия остров Кастелоризо, съобщи " Ройтерс ".

Гръцките медии оповестиха, че синьо-бялото гръцко знаме, нарисувано на каменист рид, изглеждало оцветено с алена багра. Кастелоризо е доста покрай турското крайбрежие. Не стана ясно незабавно кой е виновен за случая, написа News.bg.

" Ние намерено осъждаме вчерашната засегнатост на гръцкото знаме на Кастелоризо ", съобщи гръцкото външно министерство в изказване. " Очакваме турските управляващи неотложно да осъдят и проверяват случая, тъй че виновниците да бъдат изправени пред правораздаването ", се споделя в него. Нямаше неотложен коментар от Турция. Гръцката полиция проверява, заяви чиновник. Гръцките медии оповестиха също, че безпилотен аероплан, оборудван с високоговорител, е прелетял над Кастелоризо в събота, изпълнявайки турския химн.

Гърция и Турция не са съгласни по редица въпроси, в това число къде се простират континенталните им шелфове. Напрежението се разпали предишния месец, откакто Турция изпрати транспортен съд за сеизмично изследване в противоречиви води, съпроводен от канонерски лодки, с цел да очертае морска територия за вероятно сондиране на петрол и газ в регион, за който се счита, че е богат на енергийни запаси. Турски и гръцки боен транспортен съд се сблъскаха. Оттогава Турция отзова автобус Орук и двете страни се договориха да възобновят проучвателните договаряния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР