Гърция предостави лицензи на ExxonMobil и Total за търсене на

...
Гърция предостави лицензи на ExxonMobil и Total за търсене на
Коментари Харесай

Гърция разреши на 2 компании от САЩ да проучват за нефт и газ край Крит

Гърция даде лицензи на ExxonMobil и Total за търсене на въглеводороди край остров Крит, което бе първото съществено деяние на страната за изследване за петрол и газ в района, оповестява вестник Kathimerini.
Компаниите, в консорциум с Hellenic Petroleum, имат осемгодишен лиценз за изследване и употреба в два офшорни блока, ситуирани на юг и югозапад от Крит.
" В рамките на две до четири години чакаме да имаме ясна визия за това какво и какви ресурси има ", сподели гръцкият министър председател Алексис Ципрас в тирада на церемонията по лицензирането.
Гърция има редица по-малки концесии най-вече по западното си крайбрежие, само че критските концесии обгръщат 40 000 кв. км територия, която е неразучена до момента.
Страната се стреми да реализира триумфите на страни като Израел и Кипър в изследването на офшорни запаси през последното десетилетие, макар че триумфът на Кипър в откриването на природен газ акцентира дълготрайното напрежение към офшорната пълномощия с Турция.
Минали изследвания демонстрират, че малко изследваният район край Крит, разтърсван от сблъскващи се тектонични плочи, които образуват гънки или петролни клопки – обещаваща геология, която в този момент изисква изследване, с цел да се потвърдят всички действителни находища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР