Гърция предлага да се създаде алианс с участието на данъчни

...
Гърция предлага да се създаде алианс с участието на данъчни
Коментари Харесай

Атина предлага ”Балкански НАП” срещу данъчни измами


Гърция предлага да се сътвори алианс с присъединяване на данъчни управляващи от района за битка с придобилото големи мащаби неплащане на налози.

Шефът на службата за събиране на държавни доходи Йоргос Пицирлис споделил на тематична среща в Солун, че е подготвен за основаването на подобен алианс с присъединяване на данъчните управляващи от прилежащи страни и че има намерение през втората половина на месеца да посети България и да разиска този въпрос с българските способени служби, тъй че да бъде сложено началото на едно още по-тясно съдействие при обмяната на информация и в битката с практиките, свързани със заобикалянето на националните законодателства, оповестява изданието " Контранюз ", представено от Българска телеграфна агенция.

Следващата ми задача ще бъде да диря " съдружници ", споделил Пицирлис и добавил, че в близко време счита да има срещи и с управленията на данъчните служби на други балкански страни. Публична загадка е, че доста шефове на гръцки компании в прилежащи страни правят услуги от Гърция без да издават данъчни документи от страната, в която са основани, пояснил Пицирлис.

Според него задачата на гръцките данъчни управляващи е да се преборят с тези трансгранични злоупотреби, при които данъкоплатци посредством разнообразни способи заобикалят да заплащат отговорностите си в Гърция.

Има съдружници в борбата против бягството от налози и ние ще я водим, изключително значение за нас обаче има и съдействието с присъединяване на данъчните управляващи от другите страни, защото този проблем не може да бъде решен едностранно, по тази причина и сме открили контакти с данъчните управляващи на останалите страни членки на Европейски Съюз, показал още шефът на гръцката работа за събиране на държавни доходи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР