Гърция планира от следващата седмица да отмени някои от ограниченията

...
Гърция планира от следващата седмица да отмени някои от ограниченията
Коментари Харесай

Гърция отменя част от мерките със започването на летния сезон

 Гърция възнамерява от идната седмица да анулира някои от рестриктивните мерки за пасажери от Европейския съюз и още пет страни, които са имунизирани или са с отрицателен тест за COVID-19. Това оповестява почитан държавен представител, представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица гръцките управляващи анулираха нареждането за едноседмична карантина за израелските туристи, които са били имунизирани или са с отрицателен тест за Коронавирус -19.

Гърция, която се възвръща от финансова рецесия, траяла 10 години, разгласи, че от средата на май ще отвори туристическия си бранш - основен мотор за стопанската система, отбелязва " Ройтерс ".

Поетапно ще отменяме ограничавания от началото на другата седмица преди откриването на туристическия сезон на 14 май, посочва пред организацията почитан чиновник от министерството на туризма на Гърция.

Очаква се жителите на Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия, Сърбия, Израел и Обединените арабски емирства да могат да пътуват за Гърция през летищата в Атина и Солун, както и през летищата на няколко острова, измежду които Родос, Кос, Миконос, Санторини, Корфу. Туристите ще може да минават и през два сухопътни гранични пункта.

Пътниците от тези страни няма да бъдат карантинирани, в случай че покажат документ за сложени две дози от ваксина против COVID-19 или показват отрицателен PCR-тест, изработен до 72 часа преди идването в страната, показва представителят, като прибавя, че за туристите ще важат локалните ограничавания поради ковид.

В момента всички пасажери, идващи в Гърция, би трябвало да показват отрицателен тест и да бъдат карантинирани за 7 дни. Пътниците от Англия и Обединените арабски емирства са задължени да си създадат още един тест при идването им в страната, показва " Ройтерс ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР