Гърция планира да разшири ограда по северната си граница с

...
Гърция планира да разшири ограда по северната си граница с
Коментари Харесай

Гърция строи още 140 км ограда по сухопътната граница с Турц...

Гърция възнамерява да разшири ограда по северната си граница с Турция, с цел да попречи на мигрантите да влязат в страната, сподели във вторник нейният министър за отбрана на жителите.

40-километровата ограда ще бъде удължена с още 140 километра, сподели Такис ​​Теодорикакос по време на посещаване в региона Еврос.

Оградата, в началото стартирана през 2012 година, беше удължена за последно през 2021 година, година откакто десетки хиляди търсещи леговище се пробваха да преминат в Европейския съюз през северната граница на Гърция.

Исторически противници, само че и съдружници в НАТО, Гърция и Турция са в несъгласие по редица въпроси, в това число миграцията и енергийните запаси през последните години.

Гърция беше на фронтовата линия на миграционната рецесия в Европа през 2015 година и 2016 година, когато милион бежанци, бягащи от войната и бедността от Сирия, Ирак и Афганистан, дойдоха през Турция.

Оттогава броят на идващите внезапно е намалял, само че през последните месеци гръцките управляващи споделиха, че са спрели влизането на забележителен брой хора.

По данни на полицията през първите седем месеца на годината управляващите са арестували 7484 бежанци и мигранти, от които 3554 в региона Еврос, по поречието на река Марица (Еврос).

Теородикакос сподели, че планът има за цел да изпрати ясно обръщение за решимостта на Гърция „ против тези, които влагат в човешкото страдалчество, с цел да обслужват скрити ползи “ и „ против тези, които въоръжават миграцията в опит да изнудват Европа “.

Консервативното държавно управление също възнамерява да наеме 250 гранични чиновници и да обнови системите си за наблюдаване в региона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР