Гърция отменя глобите за за онези възрастни хора, които не

...
Гърция отменя глобите за за онези възрастни хора, които не
Коментари Харесай

Гърция отменя глобите за възрастни, които не са ваксинирани срещу Ковид

Гърция анулира санкциите за за тези възрастни хора, които не са се ваксинирали по време на пандемията. Наредбата визира и доста български жители, работещи в южната ни съседка.

Глобите по време на пандемията от КОВИД-19 за хората над 60 години, които не са били имунизирани, „ са били последна мярка в оня миг “, като министъра на опазването на здравето Адонис Георгиадис добави, че „ към този момент не сме в тази фаза “. Затова Георгиадис разгласи анулация на наложените в оня интервал санкции, които бяха в размер на 100 евро на месец. 

Министерството на здравеопазването в Гърция ще организира огромна акция, с цел да убеди и най-скептично настроените жители да се имунизират.

От общо 450 775 нарушавания са събрани санкции на обща стойност 49,36 млн. евро, само че единствено 13,16 млн. евро са влезнали в бюджета. Тези нарушавания са включвали нелегално напредване, липса на маски в избрани пространства и зони, неспазване на отдалеченост, съществуване на несъразмерен брой гости в магазините или посетители по домовете, както и несъгласието за имунизация от хора над 60 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР