Гърция обяви, че все още се стреми към поддържане на

...
Гърция обяви, че все още се стреми към поддържане на
Коментари Харесай

Гърция все още се надява на добри отношения с Москва

Гърция разгласи, че все още се стреми към поддържане на положителни връзки с Русия , осведоми " Ройтерс ".

Атина направи коментара ден след експулсирането на двама съветски дипломати, които са се пробвали да подкупят публични лица и да подбудят демонстрации против съглашението с Гърция за името, с цел да се попречи на Македония да се причисли към НАТО. Също по този начин забрани на други двама да влизат в страната. Атина не разкри детайлности, до момента в който Русия отхвърли обвиняванията и отговори с реципрочни ограничения.

 Русия отвръща на Гърция, гони двама гръцки дипломати
Русия отвръща на Гърция, гони двама гръцки дипломати

Това била рутинна процедура

Вчера Алиансът публично предложения Скопие да се причисли към военната организация.

 Македония получи покана за участие в НАТО Обновена
Македония получи покана за участие в НАТО

Това се отбелязва в признатата на срещата на върха на Алианса декларация

През предишния месец Гърция подписа съглашение с Македония за разрешаване на дългогодишния спор за името , който пречи на Скопие да се причисли към Европейски Съюз и НАТО.

 Гърция гони двама дипломати на Русия
Гърция гони двама дипломати на Русия

Забранява на още двама да влизат в Гърция

Сделката от 17 юни към момента би трябвало да бъде утвърдена на референдум в Македония и да бъде подложена на гласоподаване в гръцкия парламент. Националистите в двете страни изрично са срещу съглашението.

" Русия е другарска страна, с която имаме доста положителни исторически връзки, само че Гърция преглежда интернационалното право като основата на всички двустранни и многостранни връзки, както и при отбраната на нашия суверенитет ", сподели заместник-министърът на външните работи Йоргос Катругалос пред информационната организация.

" Ние трябваше да реагираме на това, което ние възприемаме като нарушение на отговорностите по отношение на интернационалното право за дипломатическата активност в страната ни. Но ние към момента имаме вяра, че това е изолиран случай, тъй като ние се стремим към опазване на доста положителни гръцко-руски връзки ", акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР