Гърция обяви, че ще поднови искането си за финансиране от

...
Гърция обяви, че ще поднови искането си за финансиране от
Коментари Харесай

Гърция иска европейско финансиране за стената на границата с Турция

Гърция разгласи, че ще възобнови настояването си за финансиране от европейските фондове през 2022 година на уголемение на стената по границата си с Турция , съобщи Асошиейтед прес.

Пред парламентарна комисия министърът на отбраната на жителите Такис Теодорикакос е споделил, че Гърция чака някои гранични на Европейски Съюз страни да продължат да експлоатират миграцията, с цел да упражняват политически напън върху страни-членки, като е припомнил скорошната рецесия на границата на Беларус с Полша и други страни от Европейски Съюз.

Наскоро Гърция приключи 26-километров сектор от стената на турската граница, с който дължината ѝ доближи до 38 километра.

В началото на 2022 година би трябвало да проработи и надзорен център за обработка на данни от новоизградените гранични кули за наблюдаване, снабдени с камери с огромен обсег и многочислени датчици, заяви Теодорикакос.

Системата, снабдена с изкуствен интелект, има за цел да наблюдава многочислени произшествия и да уведомява граничните чиновници за най-сериозните.

" Тази автоматизирана система ни дава доста оперативни преимущества и ни оказва помощ да следим целия граничен регион ", сподели министърът.
Той заяви, че за осем месеца до октомври тази година стената и мрежата за наблюдаване са предотвратили 143 хиляди противозаконни опити за прекосяване на гръцко-турската сухопътна граница. Това е нарастване с 45 % спрямо предходната година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР