Гърция обмисля да вдигне минималната заплата на 876 евро. Правителството

...
Гърция обмисля да вдигне минималната заплата на 876 евро. Правителството
Коментари Харесай

Гърция обмисля да вдигне минималната заплата на 876 евро

Гърция обмисля да вдигне минималната заплата на 876 евро. Правителството и синдикатите се надяват покачването да стане до април 2023 година и да я вкара в действие през май, т.е. преди идващите парламентарни избори.

Това разяснява в. " Катимерини ".

Служителите на Министерството на труда възнамеряват да върнат минималната работна заплата на равнищата отпреди стратегиите за строги икономии, наложени на Гърция от нейните кредитори, считано от май 2010 година Това би означавало месечна минимална заплата от 751 евро преди облагане с налози. Това значи 876 евро месечно, в случай че се вземат в поради в това число коледните и великденските бонуси и компенсацията за отпуск, съобщи обстоятелства.бг.

Но това ще бъде несъмнено след разговор със синдикатите и другите професионални сдружения, които ще показват своите оферти през януари.

Служителите на министерството обмислят ускорение на договарянията, с цел да може новото покачване на приходите да влезе в действие от април. Това би могло да значи пренасяне на изборния календар.

Минималната работна заплата беше понижена на 586 евро през 2012 година, а от 2019 година насам е повишавана три пъти - до 713 евро.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР