Гърция няма да приеме стриктен надзор като условие за получаване

...
Гърция няма да приеме стриктен надзор като условие за получаване
Коментари Харесай

Гърция няма да приеме пари от ЕС, ако има стриктен контрол

Гърция няма да одобри прецизен контрол като изискване за приемане на пари от фонда от 750 милиарда евро за възобновяване от пандемията от ковид. Това съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис, представен от " Политико ".

В изявление за " Файненшъл таймс " Мицотакис акцентира, че гръцкото държавно управление е срещу ограничения като непопулярните условия , наложени на страната по време на дълговата рецесия, когато водената от Европейски Съюз " тройка " - Европейската комисия, Европейската централна банка и Международният валутен фонд - " ни принудиха да правим промени ", макар че имаше липса на поддръжка от страна на гърците.

" Гърците узряха доста. И ние желаеме да прокараме нашите си промени ", разясни министър председателят на балканската страна.

Той добави, че други южноевропейски страни също преглеждат предлагането " с условия " - да се подсигурява, че парите на Европейски Съюз се харчат за възстановяване на конкурентоспособността на страните членки - като " политически недопустимо ".

" Не мисля, че са нужни някакви спомагателни прецизни условия " , сподели Мицотакис и акцентира, че икономическият обзор на Европейската комисия на всеки шест месеца е задоволителен.

Евролидерите ще проведат среща на върха на 17-18 юли за разискване на ограниченията за възобновяване на европейската стопанска система и приемане на Многогодишната финансова рамка на Общността. Към момента страните членки остават разграничени и не могат да се схванат по какъв начин да разпределят парите като заеми и грантове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР