Гърция няма да окаже съдействие на иранския танкер Адриан Дария

...
Гърция няма да окаже съдействие на иранския танкер Адриан Дария
Коментари Харесай

Гърция обяви, че няма да помогне на иранския танкер да достигне до Сирия

Гърция няма да окаже подпомагане на иранския танкер " Адриан Дария 1 ", който бе арестуван в Гибралтар, а в този момент плава през Средиземно море. Това разгласи заместник-външният министър Митиадис Варвициотис, представен от " Ройтерс " и телевизия ANT1.

По думите му Атина е изпратила " ясно обръщение ", че никога не би желала да " улесни трафика на този нефт до Сирия ".

Плавателният съд бе арестуван преди седмици в Гибралтар поради нарушение на глобите против Сирия. По-късно, откакто Техеран арестуван плаващия под английски байрак танкер " Стена имперо ", съд на острова подреди " Адриан Дария 1 " да бъде освободен, макар обжалването на Съединени американски щати.

Така не е известно какво ще се случи с кораба " Адриан Дария 1 " - до неотдавна носещ името " Грейс 1 " - чиято заложена дестинация все още е пристанището на Каламата. Очаква се танкерът да дойде 26 август.

Вашингтон предизвести пристанищата в Средиземно море тази седмица да не оказват никакво подпомагане на танкера. За Съединени американски щати е належащо той да бъде арестуван още веднъж поради връзки с Революционната армия на Иран, която се счита от американските управляващи за терористична организация. Гвардията обаче не е обозначена по сходен метод от Европа.

Според Варвициотис Гърция няма нужната пристанищна инфраструктура, с цел да приюти " толкоз огромен транспортен съд " (дълъг 330 м), само че не може да изключи опцията той да опита да дебаркира в териториалните води на страната. Същевременно иранското държавно управление не е влизало в контакт с гръцките управляващи по тематиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР