Гърция не е наш враг, а ценен член на Алианса,

...
Гърция не е наш враг, а ценен член на Алианса,
Коментари Харесай

Ердоган: Гърция не е наш враг, а ценен член на Алианса, в който членуваме

Гърция не е наш зложелател, а скъп член на Алианса, в който членуваме. Това сподели в извънредно изявление за Kathimerini в навечерието на дълго чаканото си посещаване в Атина, турският президент Реджеп Тайип Ердоган се спря на всички въпроси, засягащи гръцко-турските връзки, наблягайки, че чака с неспокойствие „ нова страница “ въз основата на " правилото на печелившите ".

В своето документално изявление с въпроси и отговори Ердоган акцентира, че „ няма проблем, който да не можем да разгадаем посредством разговор въз основа на взаимна благосклонност “ и, че ще кажа на „ моя другар министър-председателя Кириакос Мицотакис, че не те застрашавам, в случай че ти не ни заплашваш. ”

По отношение на това дали е допустимо да се реализира съглашение за третиране на въпроса за континенталния шелф до Международния съд, Ердоган съобщи, че повече въпроси би трябвало да бъдат включени в вероятно обжалване.

„ Има доста взаимосвързани проблеми, които би трябвало да бъдат решени, с изключение на континенталния шелф. Когато се обръщаме към интернационалното правораздаване, не би трябвало да оставяме нито един проблем зад тила си “, означи Ердоган.

Волята на Турция, сподели той, за разрешаване на гръцко-турските проблеми „ е мощна “, призовавайки за „ сходен метод “ и без „ външна интервенция от гръцка страна “.

Относно неговата заплашителна изразителност в предишното, ориентирана към Гърция, и по-специално изявлението: „ Може да дойдем една вечер ненадейно “, Ердоган сподели, че става дума за „ терористични детайли, които заплашват сигурността на страната. ”

„ Гърция не е наш зложелател, а скъп член на Алианса, в който членуваме ”, съобщи Ердоган.

„ Нещо повече, ние сме съседи, ние ще си останем съседи, би трябвало взаимно да почитаме правата и виталните ползи. Гръцкият народ, с който живеем дружно от епохи, знае добре какъв брой сме любящи, когато протягаме ръка на другарство “, сподели още Ердоган.

„ Западните медии се пробват да изопачат думите ми “, добави Ердоган.

Що се отнася до миграцията, Ердоган прикани за помощ Европейски Съюз, само че и интернационалната общественост, като в същото време осъди войната в Газа, заявявайки, че „ главните права на хората са нарушени “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР