Гърция навлиза в най-трудния етап на борбата с пандемията, близките

...
Гърция навлиза в най-трудния етап на борбата с пандемията, близките
Коментари Харесай

Гръцкият премиер: Навлизаме в най-трудния етап на борбата с пандемията

Гърция навлиза в най-трудния стадий на битката с пандемията, околните седмици ще бъдат сериозни и страната би трябвало да издържи до приемането на ваксина против ковид, най-вероятно през януари. Това съобщи през днешния ден гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 година по време на парламентарни диспути за ограниченията против ковид, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

По мотив насилственото въвеждане на втора всеобща карантина в страната от 7 до 30 ноември, министър председателят акцентира, че държавното управление е положило старания да не замразява икономическата интензивност и е желало да предприеме локални целеви краткотрайни ограничения, само че не е съумяло да удържи разпространяването на вируса. "Бяхме принудени да вземем решителни ограничения за всеобща карантина, когато се убедихме, че сме изправени пред прекалено нарастване на броя на случаите ", сподели Мицотакис.

Той уточни, че през последните 10 дни се следи внезапно нарастване на броя на инфектираните и в случай че продължава със същия ритъм, системата на опазването на здравето ще приема над 1000 пациенти всеки ден и над 100 от тях евентуално ще се нуждаят от интензивно лекуване. Премиерът прикани жителите да извършват строгите условия на триседмичната карантина, с цел да се ограничи броят на новозаразените. "Близките седмици ще бъдат сложни ", акцентира Мицотакис.

Гърция отбелязва непрекъснато повишаване на броя на инфектираните с ковид от края на юли, когато бяха анулирани множеството ограничавания за популацията и стартира всеобщ туризъм. В края на юли в страната се записаха от 20 до 70 случая на ден, до момента в който в този момент броят им набъбна до 2500-3000. На 30 юли общият брой на инфектираните беше 4401, на 30 август - 6137, на 30 септември - 18 475, на 30 октомври - 37 196, а през вчерашния ден доближи 63 321, което значи, че за три месеца се е нараснал над 14 пъти. От началото на пандемията в страната са умряли 909 души.



ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР