Гърция може да излезе от трета международна спасителна програма в

...
Гърция може да излезе от трета международна спасителна програма в
Коментари Харесай

HSBC: Гърция може да излезе от международната спасителна програма през тази година

Гърция може да излезе от трета интернационална избавителна стратегия в размер на 85 милиарда евро още през тази година предвид на по-силните стопански условия, достъп до финансовите пазари и увеличение на паричните запаси, предвижда икономистът на HSBC Фабио Балбони, представен от " Файненшъл Таймс ".

Фабио Балбони съобщи пред финансовото издание, че до август гръцките запаси би трябвало да са задоволителни, с цел да може страната да се самофинансира най-малко в границите на една година.

Би било допустимо едно " чисто " излизане от избавителната стратегия - най-малко за избран интервал от време, уточни икономистът от HSBC, само че в това време добави, че може ще е нужна защитна избавителна стратегия, или най-малко засилен контрол след края на актуалната стратегия, с цел да се подсигурява, че гръцките държавни облигации ще бъдат възможни за интервенциите по рефинансиране, провеждани от ЕЦБ.

" Файненшъл Таймс " припомня, че през предишния октомври безработицата в Гърция се е намали до 20,6% от 26,5% през 2014-а година, до момента в който стопанската система означи пореден напредък през първите три тримесечие на 2017-а година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР