Гърция кани Путин, Макрон и принц Чарлз на военен парад

...
Гърция кани Путин, Макрон и принц Чарлз на военен парад
Коментари Харесай

Гърция кани Путин, Макрон и принц Чарлз на военен парад

Гърция кани Путин, Макрон и принц Чарлз на боен церемониал на 25 март пред гръцкия парламент в центъра на Атина. Парадът ще се организира при съблюдаване на ограничения за отбрана от пандемия, оповестяват медиите в Гърция.

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи, че рестриктивните мерки ще бъдат по-строги или облекчени според от епидемиологичните данни . В този подтекст държавното управление реши да позволи парада за 200-годишнината от гръцката гражданска война от 1821 година .

В подтекста на съответното празненство държавното управление е изпратило предложения и до съветския президент Владимир Путин, френския президент Еманюел Макрон и принц Чарлз от Обединеното кралство. Според информацията никой от гостите не е отхвърлил поканата .

Този ход има алегоричен темперамент, защото Русия, Франция и Англия са трите " велики сили ", които поддържат Гърция в историческата морска борба при Наварино (20 октомври 1827 г.) против Османската империя .

Според държавната телевизия ERT, французите са нетърпеливи да участват на парада, а изтребители Rafale ще се причислят към бойните самолети на гръцките Военновъздушни сили над небето на Атина.

Уебсайтът Onalter оповестява, че 4 Rafale и F-15 на Съединени американски щати, които ще са в Суда, Крит, заради взаимни учения с гръцки F-16, ще се причислят към парада .

През ноември за придобиване на 18-24 стелт многофункционални изтребители-бомбардировачи F-35 , започвайки през 2021 година

Правителството на в размер на 2,5 милиарда евро за 2021 година, а в края на 2020 година турският министър на защитата Хулусу ".
 Гърция и Турция договарят за попречване на война
Гърция и Турция договарят за попречване на война

Организираните диалози на високо ниво са приветствани от интернационалната общественост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР