Гърция изпрати демарш до руския посланик в Атина в петък

...
Гърция изпрати демарш до руския посланик в Атина в петък
Коментари Харесай

Гърция изпрати демарш до руския посланик в Атина

Гърция изпрати демарш до съветския дипломат в Атина в петък поради експулсирането на осем гръцки дипломати от Русия, заяви АНА-МПА.

Демаршът беше показан от генералния секретар на гръцкото министерство на външните работи, се споделя в известие на министерството, в което се прибавя, че дейностите на Москва са непропорционални на ограниченията, които Гърция е оповестила против избрани съветски дипломати, заяви Българска телеграфна агенция.

Руснаците са експулсирани като персони нон грата поради осъществявана от тях активност, противоречаща на Виенската спогодба за дипломатическите и консулските връзки, оповестиха от министерството.

Експулсирането на гръцките дипломати, въпреки това, не е имало никакво съображение, с изключение на да послужи като непропорционално възмездие, споделиха от министерството, като подчертаха, че по никакъв метод гръцките дипломати не са нарушили Виенската спогодба.

И най-после, от гръцкото външно министерство стачкуваха и против наличието на последните изказвания на съветски публични лица, които съгласно него би трябвало да заобикалят систематизирания и изложение на обвинявания против Гърция, които не могат да бъдат доказани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР