Гърция има военен флот и е изпратила към всички страни

...
Гърция има военен флот и е изпратила към всички страни
Коментари Харесай

Гърция заплаши да потопи турския флот: Кой е толкова луд, че да иска "горещ епизод" в Егейско море"?!

Гърция има боен флот и е изпратила към всички страни посланието, че ще има последици, в случай че Турция изпрати сондажния транспортен съд "Явуз " край гръцкия остров Кастелоризо. Това съобщи гръцкият министър на външните работи Йоргос Катругалос пред радиопрограмата на "Прото тематика ", представен от телевизия Скай.

"Изпратили сме на всички места нужните сигнали, че никой не би трябвало да си помисля да пристигна в нашите води. И ви убеждавам, че тези послания са чути, тъй като никой не е толкоз вманиачен, че да желае "горещ епизод " в Егейско море ", сподели Катругалос.

Днес сондажният транспортен съд "Явуз " отплава с публична дестинация Източното Средиземноморие, съгласно турския министър на енергетиката Фатих Дьонмез. Очаква се той да стартира сондажи източно от Кипър, в бранш, който е концесиониран за изследвания от приетата единствено от Анкара Севернокипърска турска република.

Съществуват обаче опасения, че в случай че Анкара реши да увеличи напрежението, може да изпрати "Явуз " сред Кипър и Кастелоризо, като по този метод оспори директно въздействието, което може да има гръцкият остров Кастелоризо при определянето на границите на изключителните стопански зони в района.

Сондажи край Кипър към този момент прави турският сондажен транспортен съд "Фатих ", което провокира остра реакция от Кипър и Гърция, а министрите на външните работи на Европейски Съюз желаеха от Европейската комисия да предложи ограничения против Турция. Държавната петролна компания на Турция разгласи, че вторият турски транспортен съд се насочва за изследвания край полуостров Карпас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР