Гърция има възможност да се превърне във входна врата за

...
Гърция има възможност да се превърне във входна врата за
Коментари Харесай

Гърция може да стане врата за природния газ от Близкия Изток към Европа

Гърция има опция да се трансформира във входна врата за природния газ от Близкия Изток и от Източното Средиземноморие към Европа заради географското си състояние. Това съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис на среща с престолонаследника на Абу Даби Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

Гръцкият министър-председател през днешния ден е на посещаване в Обединените арабски емирства отпред на огромна държавна делегация. Мицотакис означи, че сега се вършат огромни вложения в региона на преноса на природен газ и че Атина би желала да разшири още повече стратегическото съдействие и присъединяване на капитали от ОАЕ.

Гърция задейства още веднъж личната си стратегия за рандеман на природен газ и това също основава предпоставки за съдействие с ОАЕ наред с области като възобновимите енергийни източници, офшорните вятърни паркове и други

Мицотакис дефинира Ал Нахаян като постоянен и правилен другар на Гърция и го увери, че Гърция ще бъде на страната на ОАЕ.

Мохамед бин Зайед Ал Нахаян сподели, че ОАЕ наблюдават с огромно безпокойствие събитията в Украйна и са подготвени да посредничат и да окажат помощ в филантропично отношение. Той акцентира, че ОАЕ са заинтригувани от стабилността на енергийния пазар и че макар рецесиите Близкият Изток и Средиземноморието имат огромни вероятности за развиване на енергийното съдействие.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР