Гърция има два месеца, за да отговори на Европейската комисия,

...
Гърция има два месеца, за да отговори на Европейската комисия,
Коментари Харесай

ЕС обвини Гърция и Кипър, че нарушават данъчните правила при регистрацията на яхти

Гърция има два месеца, с цел да отговори на Европейската комисия, която съобщи, че страната нарушава разпоредбите за налог върху добавената стойност (ДДС) в частния бранш и регистрацията на яхти.

Заедно с Малта и Кипър, Гърция би трябвало да изясни своя данъчен режим за яхти, за които Европейската комисия твърди, че нарушава конкуренцията.

Икономическият комисар Пиер Московиси съобщи: „ За да реализираме заслужено данъчно облагане, би трябвало да предприемем дейности, когато е належащо, за битка с укриването на Данък добавена стойност.

„ Не можем да допуснем този тип удобно данъчно отнасяне, предоставено на частни лодки, което също изкривява конкуренцията в морския бранш.

„ Такива практики нарушават правото на Европейски Съюз и би трябвало да приключат “, съобщи още Московиси. Европейската комисия твърди, че има понижена база от Данък добавена стойност за наем на яхти в Гърция.

Малта, Кипър и Гърция имат правила, съгласно които колкото по-голяма е лодката, толкоз по-малка е ставката на Данък добавена стойност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР