Гърция и Саудитска Арабия ще проучат възможностите за по-нататъшно двустранно

...
Гърция и Саудитска Арабия ще проучат възможностите за по-нататъшно двустранно
Коментари Харесай

Гърция договори по-евтина електроенергия от Саудитска Арабия

Гърция и Саудитска Арабия ще проучат опциите за по-нататъшно двустранно съдействие в доста браншове, с акцент върху енергетиката. Това беше оповестено във вторник от страните по време на двудневното посещаване на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал Сауд в Атина.

„ Искаме да проучим спомагателни благоприятни условия сред нашите страни и стопански системи за съдействие и привличане на повече саудитски вложения в Гърция “, сподели гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис, представен от гръцката държавна телевизия ERT.

„ Чрез свързване към електрическата мрежа можем да осигурим на Гърция и Югозападна Европа по-евтина възобновима сила през Гърция... Освен това работим върху проучването на водорода и по какъв начин да превърнем Гърция във водородния център на Европа. Това е повратна точка и за двама ни.”, сподели престолонаследникът на Саудитска Арабия.

Той добави, че в дневния ред на диалозите са и тематиките за търговията и сигурността.

Очаква се гръцки и саудитски бизнес кръгове да подпишат поредност от съглашения в региона на морския превоз, аквакултурите, ръководството на отпадъците, културата, храните и селскостопанските артикули, строителството и отбранителните технологии, съгласно гръцката осведомителна организация AMNA.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР