Гърция е в траур след влаковата катастрофа в Темпи близо

...
Гърция е в траур след влаковата катастрофа в Темпи близо
Коментари Харесай

57 са вече жертвите в ЖП катастрофата в Гърция

Гърция е в печал след влаковата злополука в Темпи покрай Лариса във вторник, при която починаха минимум 57 души и бяха ранени десетки други.

Още няколко души са в неопределеност , заяви Greek Reporter.

Броят на жертвите продължава да се усилва. 

От приетите в болница 72-ма пасажери от влака 15 са освободени , а 57 ще останат в болница, от които 6 са настанени в интензивни отделения, се споделя още.
 Увеличава се броят на починалите в ЖП злополуката в Гърция Обновена
Увеличава се броят на починалите в ЖП злополуката в Гърция

Стачка на чиновниците в железницата и в метрото на Атина

Припомняме, че трен IC62 край гръцкия град Лариса късно вечерта във вторник се сблъска челно с товарен трен, движещ се по същия коловоз. 

Много от 350-те пасажери пътували с влака са студенти, завръщащи се в Солун след дълъг уикенд поради Сирни заговезни.

 Екипите ще продължат да претърсват останките на пътническия трен за изчезнали хора, макар че очакванията за намиране на оживели са избледнели.

Началникът на гара Лариса, против който са повдигнати тежки обвинявания, през днешния ден ще бъде изправен пред прокурор и следовател, откакто към този момент призна съдбовната си неточност. Също по този начин на мястото на нещастието ще бъдат осъществени експертизи от криминалисти от Лариса.

Според информациите началникът на гарата в Лариса е направил цялостни признания.Арестуваният освен е признал, че е пуснал съдбовния трен на неверния коловоз, само че и е добавил, че е осъзнал грешката си едвам откакто е бил известен за трагичния случай.

Министърът на превоза Костас Караманлис подаде оставка поради бедствието, заявявайки, че ще поеме отговорност за " дългогодишните провали " на управляващите да поправят железопътна система, която съгласно него не е годна за 21-ви век.

Премиерът Кириакос Мицотакис приказва за бедствието в телевизионно послание към нацията в сряда вечерта. Той сподели, че " всичко демонстрира, че случаят се дължи основно на трагична човешка неточност ".
 Пострадалите българи в жп злополука в Гърция са добре
Пострадалите българи в жп злополука в Гърция са добре

Те са пуснати за домашно лекуване

Той добави, че Караманлис " е поел обективната политическа отговорност и неотложно е подал оставката си, както и ръководителите на Hellenic Rainways Organisation (OSE) и на плановия клон на OSE ErgOSE. "

Експертите са съгласни, че конфликтът на влака евентуално е породен от човешка неточност, само че акцентират, че електронните системи във влаковете " не работят от години ".

В Гърция бе разгласен тридневен народен печал от 1 до 3 март 2023 година . Свалени са на половина знамената във всички публични здания и са прекратени публичните тържества, в това число планувани за уикенда карнавали, разгласи през вчерашния ден министър-председателят.

Регионът на Атика и някои общини проведоха незабавно кръводаряване , с цел да отговорят на потребностите на ранените при трагичния влаков случай.

Работещите в гръцките железници оповестиха 24-часова обща стачка поради нарушените условия за безвреден труд и дефицита на личен състав в ръководената от Италианските железници гръцка железопътна компания ОСЕ. Днес стачкуваха и работещите в метрото и трамваите на Атина.
 Човешка неточност предизвикала ЖП злополуката в Гърция Обновена
Човешка неточност предизвикала ЖП злополуката в Гърция

Министърът на превоза подаде оставка, а началникът на гарата е задържан и го заплашват от 10 години до пожизнен затвор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР