Гърция е в готовност с нова партида военна помощ към

...
Гърция е в готовност с нова партида военна помощ към
Коментари Харесай

Гърция продава на Чехия оръжия и боеприпаси, които Прага ще изпрати за Украйна

Гърция е в подготвеност с нова партида военна помощ към Украйна, оповестяват медиите в Атина. Опозицията показва безпокойство, че се понижава отбранителната мощност на гръцките острови.

Гърция продава на Чехия огромно количество оръжия и муниции, които Прага ще изпрати за Украйна. Това оповестяват гръцките медии, като се базират на информация от министерството на защитата.

Вече са известени чиновниците в Европейския съюз, отговарящи за съгласуване на военната помощ за Киев.

Става въпрос за огромен брой ракети, които са използвани  и познати за приложимост до в този момент от Киев, 90 000 снаряда за противотанкова реакция, както и милиони патрони.

По-голямата част от оръжията са от запасите на гръцката войска, само че се смятат за ненужни за актуалните оперативни потребности, отбелязва БНР.

В същото време част от медиите осведомят, че доста постоянно от военната база в Елевсина се товарят украински самолети с оръжия и муниции.

Опозицията изиска изключително чуване в Народното събрание на министъра на защитата.

Позицията на Атина е, че потокът от оръжия и муниции за Украйна би трябвало да се резервира, с цел да се помогне на Киев да преодолее сложната пролет, сподели военният министър Дендиас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР