Гърция е сред държавите от ЕС, които използват в максимална

...
Гърция е сред държавите от ЕС, които използват в максимална
Коментари Харесай

Гърция въвежда нови визи за т.нар. „дигитални номади”

Гърция е измежду страните от Европейски Съюз, които употребяват в оптималната степен наклонността за отдалечена работа. Сега страната предлага и специфични визи за хора, които работят отдалечено.

Подобно на Италия, Португалия и Хърватия, Гърция стартира стратегия, с която и така наречен „ цифрови номади " ще могат да живеят легално в страната. Новата виза, готова особено за отдалечено работещи, ще даде опция на такива лица да работят в Гърция при преференциални условия, без значение дали служащият не идва от Европейски Съюз.

Този тип виза е налична за жители на страни отвън Европейски Съюз, които работят отдалечено, да вземем за пример свободни специалности или предприемачи. Кандидатите би трябвало да потвърдят, че имат контракт за работа и че са назначени постоянно в съответната компания. В случай че са на свободна процедура, би трябвало да показват доказателство за своята активност, защото визата е предопределена единствено за работещи. Важно изискване е въпросните чиновници да не работят за шеф със седалище в Гърция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР