Гърция е регистрирала най-големия спад на процента на безработица в

...
Гърция е регистрирала най-големия спад на процента на безработица в
Коментари Харесай

Минималната заплата в Гърция може да достигне 716 евро?

Гърция е записала най-големия спад на % на безработица в Европейския съюз, съобщи министър председателят на страната Кириакос Мицотакис по време на състоял се през вчерашния ден спор в Народното събрание, оповестява електронното издание на в. „ Катимерини “. 

По думите му от лятото на 2019 година до февруари 2022 година безработицата е паднала от 17,2 на 100 до 12,8 на 100.  „ Това е най-големият спад в Европа и значи, че са основани 200 хиляди нови работни места и сме минали прага от четири милиона работещи “, е показал Мицотакис. 

Въпреки това процентът на безработните в Гърция е вторият най-голям след този в Испания, е декларирал министър председателят.   

От трибуната на Народното събрание Мицотакис оповести съществено нарастване на минималната работна заплата от 1 май, отбелязва по тематиката в. „ Та неа “. Увеличението на заплатата ще е второто за тази година по-късно през януари. 

Все още не е ясно какъв ще е процентът на нарастване, оповестява в. „ Имерисия “. Очаква се то да е сред 6 и 8 на 100, с цел да може да се покрие високата инфлация и намаляването на приходите на работещите с ниски заплати. Това значи, че новата минимална работна заплата от 1 май ще е сред 703 и 716 евро, отбелязва „ Имерисия “.  

Работодателските организации оферират нарастване от 4 на 100, като считат за належащо да се понижат осигурителните вноски. 

Един от най-големите синдикати в страната - Общата конфедерация на труда (ГССЕ), предлага минималната работна заплата да стане 751 евро. 

През януари минималните хонорари бяха увеличени с 2 %, напомня изданието. Ако в този момент нарастването е 7 на 100, общото нарастване за тази година ще е 9 на 100, което покрива високата инфлация, записана през март от 8,9 на 100, добавя изданието. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР